søndag, november 22, 2009

Etter en frostnatt

...dråper som holder seg fast etter en frostnatt...bildet fikk meg til å tenke på et dikt av Karin Boye.."javisst gjør det ont" heter diktet..her er noen linjer fra diktet..
Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
.....
svårt att vilja stanna
och vilja falla.

søndag, november 08, 2009

Over skyene...

...var vi både helt bokstavelig og av glede over det her synet. Vi var på tur til toppen av Renåfjellet i Rendalen. Tåke og tungt vær i dalen..MEN for en nydelig verden som kom til syne for oss etter hvert som vi gikk oppover fjellsiden! Det føltes helt som å være i fly og se ned på skylaget. Flott tur og så gøy å fotografere!

lørdag, november 07, 2009

Ulv i Rendalen

...det var noen som hadde lyst til å se bilde jeg tok av en ulveflokk tidligere i år. Her er 1 av bildene..alfaparet...
Fotografert med Canon 5D og en 100-400mm linse

onsdag, november 04, 2009

Fossen viser tenner...



....assosiasjoner var tema rundt middagsbordet på fredag. Hva betyr det å assosiere,spurte en av jentene mine..jeg fikk et godt eksempel et par dager senere. Dette bildet tok jeg på søndag, i Rendalen. Det var en som så bildet og sa:hey..det der ligner på krokodille tenner! Jeg ble så fasinert av den lille grønne "mosetråden" som har blitt innkapslet i is. Naturen er lagt på is for vinteren, og kommer tilbake med sol og varme til våren!

mandag, november 02, 2009

Juxtaposition...

...kan handle om kontrast mellom objekter. Jeg liker å bringe det inn i bildene mine. Et overraskende element, hvor den som ser på bildet tenker at, øøyhh..det der hører da ikke sammen! Det liker jeg..gi seeren en liten kløe i øret!Nå kan vel de fleste som ser på bildet, ikke kinesiske tegn.Så da forsvinner litt effekten av kontrasten her, men det er form og farge motsetninger i bildet allikvel. Lyset er bare en fast spot her..jeg prøvde meg litt frem med det...og viktigst av alt-M og tanten hennes(som er meg) hadde det GØY når vi tok bildene!!

søndag, november 01, 2009

Vinter reserver...


...vi fikk noen kjempenydelige "vinter epler" fra en vi kjenner i Rendalen.De var flotte både å se på og deilige spise. Det her er ett av eplene vi fikk. Disse eplene er jo slik at med omtanke og forsiktig plukking og lagring, så kan de oppbevares leeenge. Når dagene blir mørkere og tyngre så kan man hente frem og nyte epler fulle av vitaminer fra sommer og høst sol...er det ikke glimrende å kunne ha slike vinter reserver som gir energi?Slik er det vel med oss mennesker også, med omtanke så kan gode minner og vennskap bevares lenge. Når dagene røyner på, så vet vi at vi har en "vinter reserve" som gir energi og mot til hverdagen!
Jeg prøvde meg frem med bare naturlig lys her...det var overskyet, men årstid og tidspunkt på dagen virket inn på lyset..og jepp..det er frosne gress strå eplet ligger på. Vinteren er definitivt nærmere.
Fotografert med Canon 5D